Начин на приготвяне
Маслото се разтопява. Яйцата се разбиват със захарта до пухкава пяна в купа. Към тях се прибавя какаото, бакпулверът и брашното. Последно се добавят и орехите, предварително смлени.
Пече се блат в предварително загрята фурна до 170°C за около 30 минути.
След като изстине блатът, се изважда от формата и се разрязва на 3 блата.
За крема:
Пудингът се приготвя по указанието на пакетчето с прясното мляко и захарта. След като е готов вече, пудингът се смесва с крема сиренето и се разбърква до хомогенна смес.
В тортена чиния се поставя първият блат, върху него крем, след това отново крем и така нататък, като завършваме тортата с крем.
Отгоре поръсваме обилно с настъргани орехи и ореховата торта е готова.
Коментари