Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова Торта»Невероятна Орехова Торта с Маскарпоне

Невероятна Орехова Торта с Маскарпоне

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5005k2k3k5
Невероятна Орехова Торта с Маскарпоне
Снимка: Мина Димитрова
1 / 5
21/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Ще се изненадате приятно колко лесно се прави тази невероятна Орехова торта с Маскарпоне"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 50 г
  • орехи - 350 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 100 г
  • какао - 5 с.л. натурално
  • За крема
  • пудинг ванилия - 1 пак. суха смес
  • захар - 6 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • маскарпоне - 350 г
  • орехи - 200 г за поръсване на тортата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява. Яйцата се разбиват със захарта до пухкава пяна в купа. Към тях се прибавя какаото, бакпулверът и брашното. Последно се добавят и орехите, предварително смлени.

Пече се блат в предварително загрята фурна до 170°C за около 30 минути.

След като изстине блатът, се изважда от формата и се разрязва на 3 блата.

За крема:

Пудингът се приготвя по указанието на пакетчето с прясното мляко и захарта. След като е готов вече, пудингът се смесва с крема сиренето и се разбърква до хомогенна смес.

В тортена чиния се поставя първият блат, върху него крем, след това отново крем и така нататък, като завършваме тортата с крем.

Отгоре поръсваме обилно с настъргани орехи и ореховата торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Тортата е невероятна измислица! Не се лъжете да я правите! Видяхме с дъщеря ми неточностите в рецептата, но обичаме да експериментираме и решихме да я направим. ОГРОМНА грешка и невероятно разочарование..... Да е жив и здрав авторът!
06.09.2018 16:25
Яница Николова
Яница Николова
Не съм автор на рецептата, но маслото се слага в сместа за блата,и е не повече от 2-3 лъжици или не повече от 50 грама.А какво не вие е ясно за крема,приготвя от се пудинга според указанията на пакета с млякото и захарта, щом се охлади се смесва с маскарпонето и това е крема. Дано се включи и самата авторка.
09.08.2018 19:30
Ani Petrova
Ani Petrova
Tazi recepta e mnogo netochna. zashto avtorat i nee nameril za nujno da poyasni kade se postavya masloto sled kato se raztopi, i kade s eslaga maskaponeto. Kato poblikuvate recepti gi pishete kakto traybva.
09.08.2018 06:10
1
Яница Николова
Яница Николова
Чудесна!
21.06.2018 15:17
1
Покажи всички подкоментари