Начин на приготвяне
Талиателите се сваряват в подсолена вода, като се пускат леко във водата, за да останат на топчици.
В тиган се загрява мазнина и в нея се запържва нарязаните на дребно лук, чесън морков. След като омекнат, се прибавя каймата. Разбърква се и се пържи, докато каймата стане на трохи.
Прибавят се пасираните домати, грахът, сол, черен пипер, босилек и риган.
Сосът за паста се оставя да ври на тих огън, докато сосът се сгъсти.
В тава се нареждат топките талиатели, а в средата на всяка се слага от соса.
Отгоре се завършва с настъргана моцарела. В тавата се налива малко от водата, в която е вряла пастата, след което се поставя във фурната.
Ястието се пече на 180 градуса за около 40 минути.
Талиателите с кайма и домати на фурна са много вкусни!