Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Оризови спагети с наденица и зеленчуци

Оризови спагети с наденица и зеленчуци

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Оризови спагети с наденица и зеленчуци
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Ето така се приготвят най-вкусните оризови спагети по нашенски - с наденица и свежи зеленчуци"

Необходими Продукти

  • наденички - 500 г свински, сурови
  • тиквички - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 1 бр. голям
  • олио - 3 с.л.
  • оризови спагети - 1 пакет от 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете наденицата на хапки.

Почистете и нарежете зеленчуците - лука на тънки полумесеци, тиквичката, моркова и чушката - на тънки парченца, чесъна - на дребно, а домата обелете и нарежете на кубчета.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура.

Запържете наденицата за около 10 мин. Добавете лука. Пържете разбърквайки, докато омекне около 2 мин. Добавете нарязаните тиквички, чушки, моркови, разбъркайте хубаво и захлупете с капак.

Задушавайте около 15 мин. Отхлупете, овкусете със сол на вкус и пържете още около 5-10 мин.

Междувременно попарете във вряла вода оризовите спагети за около 5 мин.

Отцедете и прехвърлете спагетите в тигана с наденицата и зеленчуците.

Оризовите спагети с наденица и зеленчуци са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: