Начин на приготвяне
Нарежете наденицата на хапки.
Почистете и нарежете зеленчуците - лука на тънки полумесеци, тиквичката, моркова и чушката - на тънки парченца, чесъна - на дребно, а домата обелете и нарежете на кубчета.
Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура.
Запържете наденицата за около 10 мин. Добавете лука. Пържете разбърквайки, докато омекне около 2 мин. Добавете нарязаните тиквички, чушки, моркови, разбъркайте хубаво и захлупете с капак.
Задушавайте около 15 мин. Отхлупете, овкусете със сол на вкус и пържете още около 5-10 мин.
Междувременно попарете във вряла вода оризовите спагети за около 5 мин.
Отцедете и прехвърлете спагетите в тигана с наденицата и зеленчуците.
Оризовите спагети с наденица и зеленчуци са много вкусни!