Универсален сос за месо

ЗорицаЗорицаГуру94525629194
27/06/2018
"Печеното месо е по-вкусно със сос, но не с кой да е сос, а точно с този "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 322
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете 6 супени лъжици майонеза и 6 супени лъжици заквасена сметана.

Прибавете две-три ситно нарязани кисели краставички и четвърт връзка наситнен пресен магданоз. Добавете две пресовани скилидки чесън и разбъркайте до получаване на еднороден сос.

Подправете със сол и черен пипер на вкус, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилника за един час.

По желание може да добавите 1/2 с.л. горчица, ситно нарязани листенца зелен лук и каперси.

Сосът е идеален за всякакви видове печено и панирано месо, пилешко, риба и морски дарове.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар