Солени мъфини с яйце и бекон

27/06/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф73022323652
"Знаете какво казват за мъфините - солените са най-вкусни студени "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо388
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива, прибавят се последователно олиото, киселото мляко с разбърканата в него сода за хляб и наситнените шунка и кисели краставички.

Постепенно се добавя брашното към сместа, докато го поеме. Накрая се добавят няколко щипки сол и подправки по избор (риган, босилек, чубрица, лют червен пипер, черен пипер) - аз добавих смлян черен пипер, суха чубрица и едро счукана суха червена люта чушка за лека пикантност.

Гнездата на формата за мъфини се намазват с малко размекнато масло, поръсват се леко с брашно и формата се разклаща и потупва хубаво, за да се разпредели брашното равномерно по нея. След това формата се обръща и изтръсква, за да падне излишното брашно от нея.

Пълнят се гнездата на формата за мъфини 3/4 от височината им и се пекат около 25 - 30 минути в предварително добре загрята фурна на 180 градуса - докато дървената клечката, мушната в някое от мъфинчетата, излезе суха.

Съвет: Изчакате мъфините малко да поизстинат, преди да ги извадите от формата.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар