Пилешка супа с грах

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пилешка супа с грах2 / 2
19/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3-4
"Сгряваща сърцето и душата супа, която ще приготвите за по-малко от 30 минути"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • бульон - пилешки 1 л.
  • куркума
  • пилешко месо - филе 350 гр.
  • грах - стерилизиран 1 ч.ч.
  • фиде - 30 гр
  • магданоз - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на ситно.

Измийте пилешкото филе и го оформете на ивички. В тенджера сгорещете олиото и запържете в него месото до златисто. Добавете лука и след 3 - 4 мин. залейте с горещия бульон. Поръсете с куркумата и разбъркайте. Похлупете съда и варете 18 мин. Добавете граха и гответе още 3 - 4 мин. Поръсете леко със сол. Сипете фидето и варете докато стане готово.

Супата се поднася с поръсен магданоз и препечени филийки бял хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: