Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния с Ориз и Маслини

Яхния с Ориз и Маслини

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
27/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • праз лук - 3 - 4 стръка
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • маслини - 100 г без костилки
  • доматено пюре - 4 - 5 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • магданоз
  • чесън
  • черен пипер
  • червен пипер
  • куркума
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме си ориза от вечерта в съд и оставяме за 1 денонощие.

Поставяме виното в тенджера и оставяме за 2-3 минути.

След като изтече времето, поставяме праза, който предварително сме нарязали на колелца, за да се задуши.

След като омекне, добавяме и ориза и оставяме, докато стане прозрачен.

Обезкостяваме маслините и ги нарязваме през средата.

Когато оризът е полуготов добавяме водата, колкото да го покрие и оставяме да се вари на тих огън.

След като си е поел водата, добавяме маслините и доматеното пюре.

Разбъркваме добре и оставяме да се задуши за няколко минути.

Добавяме мазнината, подправките и чесъна и объркваме отново.

Отново оставяме да се задуши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: