Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Гарнитура от сотиран спанак с чесън и орехи

Гарнитура от сотиран спанак с чесън и орехи

Krasi VangelovKrasi Vangelov
Чирак
1813353
Гарнитура от сотиран спанак с чесън и орехи
Снимка: Krasi Vangelov
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
13 мин.
Общо
18 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • спанак - 300 г свеж
  • чесън - 4 скилидки
  • масло - 20 г
  • зехтин - 40 мл
  • черен пипер - 3 щипки смлян
  • сол - на вкус
  • орехи - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако спаначените листа са много големи, нарежете ги, в обратния случай оставете цели.

Бланширайте за 1 минута във вряща подсолена вода и хубаво отцедете.

Разтопете маслото със зехтина на умерен котлон и запържете чесъна, нарязан на тънки шайби. Когато леко започне да става златист, сложете отцедения спанак и сотирайте за 7 -8 минути с още 1-2 щипки сол и черния пипер.

Орехите запечете за кратко на сух тиган и поднесете гарнитурата поръсена с тях.

Сотираният спанак е подходящ за компания на месо, риба или сирена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: