Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пухкав лимонов кейк за кафе

Пухкав лимонов кейк за кафе

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575503335241
Пухкав лимонов кейк за кафе2 / 2
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Не правете грешката да сервирате кафе без парче от този пухкав лимонов кейк"

Необходими Продукти

  • масло - 2 бучки
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимонова кора - настъргана
  • канела
  • лимонов сок - от 1/2 лимон;
  • яйца - 5 големи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата за 1 минута с миксера. Добавяме захарта, настърганата лимонова кора и лимоновия сок, разбиваме минимум 5 минути на максимална степен на миксера, докато се получи пухкав крем.

Добавяме маслото и разбиваме още малко сместа. Смесваме пресятото брашното и бакпулвера.

Добавяме към пухкавия крем и разбъркваме с шпатулата до получаването на гладък и пухкав крем.

Подмазваме с масло формичката за кейк. Сипваме вътре тестото.

Печем кекса около час в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.

Идеален е като съпровод за кафето, нарязан на парчета или цял, поръсен с пудра захар или без.

Пухкавият лимонов кейк за кафе е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: