Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Кокосови бисквити с шоколад

Кокосови бисквити с шоколад

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Кокосови бисквити с шоколад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
30 бр.
"Импровизации в кухнята с дъх на кокос!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 белтъка от големи яйца
  • захар - 150 г
  • кокос - 200 гр кокосови стърготини
  • брашно - 6 с.л.
  • сол - 1 - 2 щипки
  • за шоколада
  • шоколад - 150 г черен или шоколадов кувертюр
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците със солта и след като се постегнат, започнете да добавяте постепенно захарта. Разбивайте, докато се получат твърди върхове.

Отделно объркайте кокосовите стърготини с брашното и добавяйте на порции към белтъчената смес, като леко и внимателно разбърквате.

От така приготвената смес сипвайте и оформяйте малки бисквитки върху тава, застлана с хартия за печене.

Сложете кокосовите бисквити да се изпекат в предварително загряна на 180 градуса фурна за 12-15 минути или докато добият приятен, леко розовикав цвят.

Готовите кокосови бисквити оставете да изстинат напълно и тогава ги махайте от хартията. Разтопете шоколада с маслото на водна баня.

Топвайте долната част на бисквитките в шоколада и ги оставяйте обърнати, докато шоколадът стегне. Щом това се случи, отгоре може да направите украса с шприц с тънък накрайник от останалия шоколад.

Дано ви харесат!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
512
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лидия
Лидия
Направих ги по рецептата, но станаха много жилави и мисля че трябва кокоса да е в по-малки количества.
20.04.2013 12:24
1
Габи
Габи
Много вкусни!
14.04.2013 17:09
Zazu
Zazu
Разбийте ги както ви е удобно - ще се получат с миксер или с телена бъркалка. Белтъците е най-удобно с миксер и няма друга мазнина
05.02.2013 15:42
Пепи
Пепи
Много апетитно, само не се разбира дали се разбива с миксер? Моля, уточнете, защото искам да ги приготвя :) И няма ли някаква мазнина в самите бисквити (освен после в шоколада)?
05.02.2013 09:10