Варено-Пържени Картофи

Албена АсеноваАлбена Асенова
Мастър Шеф
688
763
2163
6
29/06/2018
"Ароматна хрупкава коричка и мека сърцевина - това са перфектните картофки "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 827
  • Преглеждания за месеца290
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • картофи - 600 g
  • сол
  • HOSSO - 5 с.л.
  • краве масло - 70 г
  • риган - 1 ч.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и сваряват в подсолена вода. Могат да се сварят от предният ден.

Обелват се и се нарязват на средно големи парчета.

В тиган се смесват олиото и кравето масло. Щом се сгорещи мазнината, се слагат сварените картофи.

Овкусяват се със сол и сух риган и се пържат, докато получат златист загар.

Могат да се сервират като предястие или гарнитура.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар