Бирено Гювече

28/06/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 049
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме картофите.

Измиваме пилешкото филе и нарязваме на парчета.

Поставяме ги в съд, където мариноваме със соевия сос и пикантината за пиле.

Оставяме на страна за около 20 минути.

Белим лука и нарязваме на ситно.

Готовите изпечени чушки нарязваме.

Взимаме си гювечетата, най-отдолу си изсипваме по 1 с.л. олио и добавяме лука.

Отгоре поставяме нарязаните картофи, които предварително овкусяваме със зеленчуковата пикантина.

Добавяме и пипера и най-накрая маринованото пилешко филе.

Бирата разпределяме на трите гювечета.

Затваряме с капачетата и поставяме във фурната.

Не посоляваме нищо, защото самата пикантина и соевият сос са достатъчно солени.

Печем за около 40-45 минути или до готовност.

Поднасяме топли.

Керамична касерола с дръжки 16см-12%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар