Оригинална тосканска салата Панцанела

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5919114516
29/06/2018
"Стар хляб, свежи зеленчуци и зехтин, които магически се превръщат в апетитна салата Панцанела "
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 321
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете или накъсайте на големи хапки хляба. Поръсете го със зехтин, сол и черен пипер. Запечете за кратко във фурната на 180°C за около 10 мин.

Смесете останалия зехтин с ябълковия оцет и овкусете със сол. Нарежете доматите на кубчета, чушките и червения лук на лентички.

Сложете нарязаните зеленчуци в купа, добавете предварително смачкания чесън и изсипете зехтина с оцета. Разбъркайте хубаво.

Сипете от препечените късчета хляб в чиния, върху хляба разпределете от зеленчуците и полейте от сока, отделил се в купата.

Поръсете с нарязан босилек. Добавете си индивидуално, ако обичате люти чушлета.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар