gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Оригинална тосканска салата Панцанела

Оригинална тосканска салата Панцанела

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k5k7
Оригинална тосканска салата Панцанела
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Стар хляб, свежи зеленчуци и зехтин, които магически се превръщат в апетитна салата Панцанела"

Необходими Продукти

  • домати - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. разноцветни (изпечени и обелени)
  • лук - 1/2 глава червен
  • хляб - 2 - 3 филии (стар)
  • зехтин - 6 с.л.
  • оцет - 2 с.л. ябълков
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - пресен
  • люти чушки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете или накъсайте на големи хапки хляба. Поръсете го със зехтин, сол и черен пипер. Запечете за кратко във фурната на 180°C за около 10 мин.

Смесете останалия зехтин с ябълковия оцет и овкусете със сол. Нарежете доматите на кубчета, чушките и червения лук на лентички.

Сложете нарязаните зеленчуци в купа, добавете предварително смачкания чесън и изсипете зехтина с оцета. Разбъркайте хубаво.

Сипете от препечените късчета хляб в чиния, върху хляба разпределете от зеленчуците и полейте от сока, отделил се в купата.

Поръсете зеленчуковата салата с нарязан босилек.

Добавете си индивидуално, ако обичате люти чушлета.

Оригиналната тосканска салата Панцанела е много вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: