Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Букатини Болонезе с доматен сос с кайма

Букатини Болонезе с доматен сос с кайма

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Букатини Болонезе с доматен сос с кайма2 / 2
30/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • букатини - 400 г
  • лук - 1 глава малка
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • кайма - 300 г
  • домати - 3 бр.
  • босилек
  • риган
  • червено вино - 100 мл
  • пармезан - настърган
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • захар - 1/2 к.л.
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Букатините се сваряват в подсолена вода по указанията на опаковката. След това се изплакват със студена вода за да спре процесът на варене.

Докато се вари пастата, се приготвя сосът. За целта в тиган със сгорещена мазнина се запържват нарязаните на ситно лък, чесън и морков. Щом омекнат, към тях се прибавя каймата. Желателно е да е телешка. Разбърква се и се пържи, докато стане на трохи.

Прибавя се червеното вино и след като се поизпари, се прибавят доматите, които е необходимо първо да пасираме. Сосът се подправя със сол и малко захар (за да се убие киселинността на доматите) и се оставя да се готви до сгъстяването му. Накрая се прибавят босилек и риган на вкус (сухи или пресни).

Сварените букатини се сервират полети със сос и настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: