Начин на приготвяне
В намазана с олио паничка слагаме тортила питката. Печем на 180°C в предварително загрята фурна за 10 минути (тук е важно да отбележа, че трябва да бъде, ако не паничка, то поне с нейната форма, защото след като се изпече, тортила питката приема формата ѝ и всъщност тя играе ролята на купа в която ще е нашата салата).
След като тортила питката се изпече я оставяме да се охлади. През това време нарязваме салатата Ромен (като правим три разфасовки по дължината на всяка от романите сърца, сваляме стъблата ѝ, нарязани на по-малки парчета - те не се използват). Поставяме я в гевгир и я изплакваме. След това я поставяме в купа.
Добавяме нарязания на кубчета домат, ситно нарязания лук, нарязаното авокадо (нарязваме авокадото наполовина и след това на кубчета, които премахваме с лъжица, и изваждаме костилката, която не се използва), добавяме и сварената царевица, също така прибавяме и черния боб.
В измерителна чаша слагаме олио, сок от лайм и накълцания чесън, кимион, червен пипер и кориандъра, сол, черен пипер и разбъркваме. Това е нашият сос за салатата.
След това разбъркваме купата със салатата, добавяме соса и всичко това слагаме в тортила питката - нашата вкусна купичка.
Добър апетит!