Начин на приготвяне
Сложете маслото да се разтопи и го охладете, но не бива да се втвърдява.
Смесете брашното, захарта, ванилията и бакпулвера в купа и разбъркайте. В кладенче посредата излейте предварително леко разбитите яйца, охладеното краве масло и прясното мляко.
Настържете лимонова кора и започнете да бъркате, а в последствие замесете гладко и меко тесто.
Загрейте около 300 мл олио или свинска мас в дълбок съд за пържене. От тестото късайте малки топченца и ги пускайте да се изпържат, докато добият приятно кафяв цвят.
Готовите кастаньоли вадете с решетъчна лъжица. Поднесете ги поръсени с ванилена пудра захар.
Кастаньоли (Castagnole) са традиционни италиански карнавални бухтички, които ще ви очароват с вкуса си.
Да ви е сладко!
Коментари