Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен хляб с кисело мляко и жива мая в тава

Домашен хляб с кисело мляко и жива мая в тава

ИнаИна
Помощник Готвач
47187106
Домашен хляб с кисело мляко и жива мая в тава
Снимка: Ина
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Като от едно време - ароматен, домашен и с жива мая"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • жива мая - 1/2 кубче
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 100 мл топла вода и се оставя 10 минути да се активира.

Брашното се пресява и се прави кладенче в средата.

Разбъркват се яйцата с киселото мляко и се изсипват в кладенчето. Добавят се солта, захарта и олиото.

Накрая се изсипва разтворената мая и внимателно се замесва гладко тесто, което не залепва по съда.

Завива се с кърпа и се оставя да втаса около 2 часа.

Загрява се фурната на 180 градуса и се пече около 40 минути до получаване на хрупкава кафява коричка.

След изпичане се поръсва с вода и се покрива с кърпа отново за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: