Начин на приготвяне
Готовото пресято брашно изсипваме в съд и правим кладенче по средата. В кладенчето сипваме всички продукти и замесваме тесто, което разделяме на 16 бр.
В набрашнена тава поставяме оформените топчета и оставяме да престоят за около 30 минути.
Всяко топче разточваме на тънка кора около 3 мм с големина на лист с диаметър около 15 см.
Върху листа поръсваме натрошено сирене.
Навиваме всяка кора на руло, без да се стяга, а след това полученото руло завиваме като охлюв.
Рулцето-охлювче поръсваме отгоре отново с брашно и разточваме на питка с дебелина около 5 мм.
В тиган изпичаме готовите гюзлеми с много малко олио от двете страни за около 3-4 минути на всяка страна.