Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Кюфтета»Пуешки цариградски кюфтенца с тофу

Пуешки цариградски кюфтенца с тофу

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пуешки цариградски кюфтенца с тофу
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Пуешки цариградски кюфтенца с тофу - един доматен сос с чесън и вечерята е готова"

Необходими Продукти

  • пуешки бут - 500 г
  • тофу - 300 г Натурално
  • лимецово брашно - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • сушен риган - 3 щипки
  • сушена мащерка - 3 щипки
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно от чесън - 1 с.л.
  • олио - 50 мл за каймата + 100 мл. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкият бут се измива много добре и се нарязва на средни парчета.

От месото се смила кайма с месомелачка.

Пуешката кайма се слага в купа, в която ще се меси.

Лукът се почиства, измива, настъргва на едро ренде и се прибавя към каймата.

В каймата се прибавя лимецовото брашно, сушеният риган, сушената мащерка, солта, брашното от чесън и олио 50 мл.

Каймата се омесва много добре, като накрая се прибавя нарязаното на ситно натурално тофу.

Каймата се оставя 1 час в хладилник.

След като е престояла, от каймата се оформят малки кюфтенца.

Пуешките цариградски кюфтенца с тофу се пържат в сгорещено олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: