Начин на приготвяне
Смесете всички продукти кюфтетата. Омесете добре сместа. Разделете я на 8 еднакви парчета и оформете кръгли топки.
Нарежете лука и чесъна за соса на дребно.
Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган на котлона. Запържете лука и чесъна за около 3 мин до омекване. Добавете доматения сос, бульона, доматеното пюре и захарта.
Ако използвате кубче бульон, не е необходимо да добавяте сол, тъй като готовите бульони са доста солени. Оставете соса да заври, намалете температурата и оставете да поври за около 15 мин, докато леко се сгъсти.
Отстранете от котлона, охладете за около 5 мин и пасирайте или блендирайте до гладък сос.
Намажете подходяща дълбока тава с малко олио. Подредете кюфтетата. Сипете доматения сос около тях и запечете в предварително загрята фурна за 30 мин. На 15-тата мин обърнете кюфтетата веднъж.
Сервирайте кюфтетата с доматен сос горещи, като поръсите с настърган кашкавал, пармезан и нарязан магданоз.