Много е важна саламурата за тази туршия! Просто не знам каде мога да сбъркам!?
28.09.2023 23:34
1
Анонимен
Има ле значение сезона и температурата за съхпаняване?
23.07.2023 12:28
4
Анонимен
А капачката не се ли вакумира?
23.07.2023 12:26
4
3
Потребител#192595
Тази туршия баба ми я правеше в специално купено каче, слагаше не само посочените продукти, но и малки динчета, пъпешчета, събрани когато се разваля бостана, краставици корнишони, а саламурата я правеше по един много странен начин, избираше си някакъв съд за мярка и слагаше 12 мярки вода, тринадесетата морска едра сол, правеше венец от лозови пръчки и вишневи клонки, отгоре върху венеца специално приготвен дървен капак и затискаше с речен камък, добре измит.Туршията се претакваше през 3-4 дни докато втаса.Тази туршия оставаше хрупкава до края на април
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани