Тази рецепта коментираха

Анонимен
Кака и Батко
Кака и Батко
Рецептата е точно тази, без да имам претенции за точните пропорции. Искам обаче да споделя малко личен опит - години наред правя майонеза с едни и същи продукти, в един и същи съд, с един и същи китайски пасатор. Решихме да се изтънчим и си взехме Филипс - ужас, един път майонеза, пет пъти чорба. Сменихме съда, пробвахме с пропорциите, уж всичко да е на стайна температура и т.н. В крайна сметка се оказа, че проблемът е в самият пасатор, приставката с "иновативна форма" на Филипс - лека корекция на Филипса и сега майонезата е готова за 40 секунди, засичах нарочно. Ето я и рецептата - буркан "омния", вътре се слагат 4 чйца (без черупките), равна ч.л. сол, равна ч.л. лимонена киселина, бурканът седопълва с олио до извивката (мястото, на което започва да се стеснява), потапя се до дъното коригираната "иновативна" приставка за пасиране, натиска се копчето за нормални обороти, изтегля се плавно нагоре до получаване на майонезата т.е. всичкото олио да се поеме.
40 секунди и Добър апетит!
26.02.2016 18:48
24
8
2
Покажи всички подкоментари
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
С цялото яйце се прави :) Има и рецепти само с жълтък,но тази не е такава :) Много е вкусна,опитай :)
25.01.2016 14:17
13
2
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Мислех ,че се слагат само жълтъци в майонезата?!
24.01.2016 12:23
9
4
1
Покажи всички подкоментари