Тази рецепта коментираха

Анонимен
Дани
Дани
Повярвайте, бихте могли да я предложите на всеки един гост. Но всеки има правото да интерпретира или да променя според собствения си вкус и разбирания. Аз лично дори предпочитам приготвяне, при което въобще не се ползва аспирин или иначе казано гореща саламура и мигновено затваряне и обръщане на буркана. В този случай обаче истината е, че обожавам така приготвения карфиол. И не усещам изобщо присъствието на аспирина. Принципно и 1 би могъл да свърши работа, или пък 2, всеки да прецени сам, но аз лично не слагам захар въобще, солта в туршии обикновено е повече от равна супена лъжица, при мен това е максимума. Затова имам нужда от нещо повече, което ще запази твърдостта на основния продукт, както и по-дългото време за съхранение. А в Оригиналната рецепта, която съм научила от вече 90 годишната ми съседка пише следното: по 1 кафяна чашка оцет и олио се сипват в бурканите, слага се по 1 пълна супена лъжица сол и захар, черен пипер и 2 аспирина. Бурканите се затварят и се обръщат сутрин, и вечер 10 дни. После 7 дни по веднъж и след това от време на време, когато се сетиш. Така както аз съм променила според нашия вкус, заменяйки лъжицата захар с още 1 аспирин, така всеки би могъл да направи същото ако нещо му изглежда съмнително и е убеден в правотата си. На така или иначе става много вкусно и си заслужава човек да има някое и друго бурканче в килера. Добър апетит!
27.09.2013 11:01
баба буба
баба буба
Рецептата -става ,но много са три броя аспирин за този компотен буркан.Считам , че един аспирин е достатъчен ,че то с тия 3-и аспирина на кой гост ще я предложиш ?
26.09.2013 11:17