Маринован карфиол

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Маринован карфиол
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Можете да го поднесете като гарнитура към зимно ястие, но и като предястие с ракия"

Необходими Продукти

  • карфиол - 3 бр.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • зърна пипер - 10 г
  • вода - 2 л
  • оцет - 500 мл
  • захар - 150 г
  • сол - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете карфиола, настържете го и го нарежете на ситно.

Варете карфиола за 5 минути. Когато карфиолът се охлади, подредете го в стерилизирани стъклени буркани, които предварително сте стерилизирали във фурната на 100 градуса.

Поставете дафинов лист и зърна черен пипер между цветята.

Сварете вода със захарта, солта и оцета, изчакайте да изстине, залейте туршията с карфиол.

Затворете карфиола в буркани, след това съхранявайте на хладно място.

След 20 дни до месец маринованият карфиол е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: