Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Карфиол - най вкусната трушия

Карфиол - най вкусната трушия

ДаниДани
Новак
3323426
Карфиол - най вкусната трушия1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Карфиол - вкусна туршия за стари и нови приятели!"

Необходими Продукти

  • карфиол
  • оцет
  • олио
  • сол
  • захар
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • аспирин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на бурканите се налива оцет до отбелязания ръб или 100 мл. на 1 компотен буркан.

Слага се 1 равна супена лъжица сол, 1 чаена лъжичка захар, 3 аспирина, малко парченце дафинов лист и няколко зърна черен пипер.

Разклаща се, за да се разтвори аспиринът.

Карфиолът се накъсва на розички и се пълнят бурканите, в които след като се напълнят се слагат по 2 супени лъжици олио и до горе се доливат с вода.

Затварят се с машинка и се обръщат. Първите няколко дни се обръщат сутрин и вечер, след това по веднъж на ден.

След втората седмица от време на време. Туршията с карфиол е напълно готова след месец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дани
Дани
Повярвайте, бихте могли да я предложите на всеки един гост. Но всеки има правото да интерпретира или да променя според собствения си вкус и разбирания. Аз лично дори предпочитам приготвяне, при което въобще не се ползва аспирин или иначе казано гореща саламура и мигновено затваряне и обръщане на буркана. В този случай обаче истината е, че обожавам така приготвения карфиол. И не усещам изобщо присъствието на аспирина. Принципно и 1 би могъл да свърши работа, или пък 2, всеки да прецени сам, но аз лично не слагам захар въобще, солта в туршии обикновено е повече от равна супена лъжица, при мен това е максимума. Затова имам нужда от нещо повече, което ще запази твърдостта на основния продукт, както и по-дългото време за съхранение. А в Оригиналната рецепта, която съм научила от вече 90 годишната ми съседка пише следното: по 1 кафяна чашка оцет и олио се сипват в бурканите, слага се по 1 пълна супена лъжица сол и захар, черен пипер и 2 аспирина. Бурканите се затварят и се обръщат сутрин, и вечер 10 дни. После 7 дни по веднъж и след това от време на време, когато се сетиш. Така както аз съм променила според нашия вкус, заменяйки лъжицата захар с още 1 аспирин, така всеки би могъл да направи същото ако нещо му изглежда съмнително и е убеден в правотата си. На така или иначе става много вкусно и си заслужава човек да има някое и друго бурканче в килера. Добър апетит!
27.09.2013 11:01
баба буба
баба буба
Рецептата -става ,но много са три броя аспирин за този компотен буркан.Считам , че един аспирин е достатъчен ,че то с тия 3-и аспирина на кой гост ще я предложиш ?
26.09.2013 11:17