Пиле с картофи в йенска тенджера

12/07/2013
Дима Николова
отДима НиколоваНовак
"Знаете какви са ястията, приготвяни в йенска тенджера, нали? Толкова вкусни, че никога не стигат!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 997
  • Преглеждания за месеца336
  • Преглеждания за седмицата106
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 кг цяло или само бутчета
  • картофи - 800 г пресни
  • вода - 50 мл
  • сол
  • шарен пипер
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. равна
  • олио - около 50 - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си голяма йенска тава с капак и сложете на дъното малко олио, което трябва да размажете равномерно по дъното и стените.

Пилешкото месо се порционира, ако ползвате цяло пиле. Парчетата хубаво се натриват с подправките и се поливат с лимонов сок. Оставят се за половин час на хладно.

Картофките се почистват и нарязват при нужда. Сипват се в тавата и също се овкусяват с подправки на око.

Отгоре се разпределят парчетата пилешко, като леко се притискат в картофите. Полива се с водата и струйка олио. Слага се капака и се пъха да се пече на 200 градуса за около 30-40 минути.

След това може да махнете капака и да запечете още 10-тина минути (или до готовност на продуктите) без него.
подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!