Патешки бутчета на фурна

18/07/2013
Соня Гюзелева
отСоня ГюзелеваНовак
"Крехко патешко месо с аромат на мащерка, поднесено върху канапе от картофено пюре - изтънчен обяд за ценители!"
Приготвяне45 мин.
Готвене120 мин.
Общо165 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 699
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • патешки бутчета - 4 бр.
  • мащерка - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 3 с.л. едра
  • черен пипер - млян
  • картофи - 1 кг, за пюре
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените бутчета боднете с нож на 2-3 места и ги осолете. Натрийте ги с мащерка и ги сложете в добре затворен съд за 1 нощ в хладилник.

На следващия ден отделете от тях мащерката и ги накиснете за 15 минути в студена вода. След това ги отцедете и подсушете. Поръсете с прясно смлян черен пипер.

Загрейте олиото в тиган и запържете патешките бутчета за 2-3 мин. от всяка страна.

Всяко бутче извадете върху голямо парче фолио, разпределя се мащерката и хубаво ги увийте.

Патешките бутчета се пекат 15 минути на 200 градуса, а след това за 2 часа - на 180 градуса. След като са готови се вадят от фолиото.

В мазнината от пърженето се долива голяма чаша бульон, малко сол, черен пипер и се вари, докато сосът се редуцира поне с 1/3. Картофите се сваряват и се правят на пюре със сол и маслото.

Патешкото бутче се поднася върху канапе от картофено пюре и се полива със сос.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка
Йорданка
21.01.2016 20:55
с пилешки ще се получи ли
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв