Начин на приготвяне
Омесваме тестото за киш Лорен с нужните съставки и го оставяме да престои в хладилника, покрито с фолио за 30 мин. Сваряваме морковите.
Отделно затопляме млякото с розмарин и мащерка и и ги смесваме със сварените моркови, добавяме сол, черен пипер и масло и пюрираме.
Запържваме лука, праза и бекона. Овкусяваме с черен пипер. Махаме от котлона и смесваме с яйцето и сметаната.
От тестото си разточваме малки формички за мъфини. В тези формички си нанасяме сместа и печем в предварително загрята фурна на 180 °C за 40 мин.
Запържваме патешкото магре с масло, чесъна, розмарина и мащерката от двете страни. Оставяме на топло.
Правим соса, като запържваме изброените зеленчуци, и към тях добавяме доматеното пюре. Заливаме с червеното вино и добавяме останалите съставки.
Оставяме да се редуцира. Минаваме през цедка, добавяме маслото и редуцираме още малко.
Сваряваме аспержите и ги запържваме с масълце.
Презентираме, както ни хареса патешко магре с картофено пюре и мини Киш Лорен.