Кюфтета яхния

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497514k
Кюфтета яхния1 / 2
11/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г
  • джоджен
  • магданоз
  • олио - 1 к.ч.
  • ориз
  • лук - 5 - 6 глави
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко
  • доматено пюре - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Объркайте месото с подправките, настъргания лук, изчистения и малко измит ориз, белтъците от яйцата. Оформете от сместа топки и ги оваляйте в брашно.

Изпържете останалите глави лук в мазнината в дълбок съд. Щом омекне, поръсете с брашното и след малко с червения пипер. Долейте вода и щом кипне, пуснете кюфтетата.

Варете ястието на бавен огън. Прибавете разреденото доматено пюре или 2-3 обелени и ситно нарязани домата.

След като яхнията е готова, застройте я с разбитото с жълтъците кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
51
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданака
Йорданака
Да но кюфтетата на снимката приличат на пържени.
05.06.2015 14:08
1