Пиле със сос къри

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Пиле със сос къри1 / 2
26/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Открили сме, че най-подходящата подправка за ястията с пилешко месо е кърито - вие съгласни ли сте?"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 5 бр. около 1.7 кг
  • олио - 150 мл
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • лук - 150 г
  • ябълки - 1/2 бр.
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • целина - 20 г
  • лимони - 1 бр.
  • сметана - 150 г течна, готварска
  • магданоз - 1/2 връзка
  • индийско орехче - 1/2 бр.
  • къри - 25 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете 1 л подсолена вода и сварете в нея магданоза и целината.

Загрейте 100 мл олио и запържете пилешките бутчета до зачервяване. Извадете ги, приберете ги в затоплен съд, а в сгорещената мазнина сложете ситно нарязаните лук и ябълка. Добавете малко от магданозената отвара, обелените и нарязани картофи и задушете до омекване.

В отделен съд загрейте останалото олио и запържете до златисто брашното. Разредете го с отвара от магданоз, до получаването на гладък сос. Кипнете, варете 10-15 минути на тих огън, след което сложете вътре бутчетата, черен пипер и сол на вкус. Оставете ястието да къкри на тих огън до омекване на месото.

Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте със сметаната. Добавете кърито и настърганото индийско орехче и заедно със задушените лук и ябълки ги добавете към пилешките бутчета.

Свалете ястието от котлона. Поднася се с гарнитура задушен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: