Вегански шницел

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Вегански шницел1 / 3
14/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Може и да не ви се вярва, но веганите също хапват шницели, при това вкусни, като този тук"

Необходими Продукти

  • леща - 200 г червена
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава воден
  • чесън - 2 скилидки
  • вода - 1 л
  • киноа - 100 г
  • тахан - 2 с.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • магданоз - 2 - 3 с.л.
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • овесени ядки - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете моркова, лука и чесъна. Нарежете ги на ситно, смесете ги с лещата и ги залейте с 1 л вода. Оставете продуктите да кипнат, намалете котлона и варете около 30 минути на тих огън. Когато зеленчуците омекнат, добавете киноата и варете до изпаряване на водата.

Към сварените зеленчуци се добавят галетата, фините овесени ядки и подправките и се омесват до получаването на меко тесто. Сместта се прибира поне за 1 час на студена.

С навлажнени ръце ще оформят шницели, които се разстилат върху предварително намазнена хартия за печене. Веганските шницели се пекат в предварителна загрята на 170 градуса фурна за около 25-30 минути. Изваждат се от фурната и се оставят в тавата до пълното им изстиване, иначе са много крехки и могат да се разчупят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: