Ориз с бекон

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Ориз с бекон1 / 2
20/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Днес ви предлагаме да опитате порция ориз с бекон"

Необходими Продукти

  • ориз - 300 г
  • бекон - 200 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • бульон - 1 л зеленчуков
  • домати - 3 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют
  • джоджен
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на ленти и се запържва в загретия зехтин за 4-5 минути. При непрекъснато бъркане добавете и едро нарязания лук. Пържете до прозрачност на лука.

Добавете пресования чесан, а една-две минути по-късно и ориза. Запържете ориза за кратко и налейте около 200 мл от бульона. Подправете със сол и черен пипер и оставете на котлона, докато ястието попие течността.

Поръсете с двата вида червен пипер. Прибавете няколко листа ситно накъсан пресен джоджен. Налейте още 200 мл бульон, разбъркайте продуктите и ги прехвърлете в подходяща тава. Налейте и останалия бульон.

Ястието се пече около 30 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. Около 15 минути след началото на печенето оризът и беконът се покриват с доматите, нарязана на тънки кръгчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: