Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Попарник

Попарник

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Попарник1 / 2
22/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч. (царевично)
  • брашно - 1 ½ ч.ч. (пшенично)
  • сол
  • вода - 2 л (топла)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевичното брашно се пресява, посолява се на вкус и се залива с водата. Разбърква се с дървена лъжица.

Тестото се меси, като се добавя по малко от пшеничното брашно.

Когато то свърши, се оформят топки, нареждат се в тава и се изпичат в умерена фурна. По желание се поръсва накрая с кашкавал и се запича.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниела
Даниела
Ще стане пълна боза
27.06.2014 19:54
Не
Не
ДВА ЛИТРА вода на това брашно ще стане нищо и без набухвател, още по-голямо нищо.
26.06.2014 14:41
1