Морковен пай

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Морковен пай1 / 2
02/01/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
10-12 парчета
"Само на послушните зайчета и послушните дечица ще получат парче от този морковен пай"

Необходими Продукти

  • моркови - 3 ч.ч. настъргани
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1 1/4 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода за хляб - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • стафиди - 1 купичка
  • сироп - царевичен 1 ч.ч.
  • сметана - бита 1 пакетче
  • ванилия - 1/2 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете захарта с яйцата и олиото и разбъркайте с миксер 2 - 3 минути. Пресейте 2 пъти брашното и го прибавете към сместа. Добавете последователно бакпулвера, содата за хляб, солта и подправките и бъркайте до получаването на хомогенна смес.

Намажете с мазнина , включително и стените на дълбока тавичка и изсипете сместа в нея. Загрейте фурната до 175 C и печете 60 - 70 минути.

След като изпечете блата, оставете го да изстине и пригответе крема. Смесете последователно захарта, битата сметана, царевичния сироп, настърганите моркови и накрая ванилията.

Разбъркайте добре и оставете съставките да постигнат хомогенност помежду си. 2 минути са достатъчни за тази процедура, след което обилно го намажете върху вече изстиналия блат.

Украсете с лентички сурови моркови и стафиди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: