Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Чорба от агнешки дреболии и пресен лук

Чорба от агнешки дреболии и пресен лук

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Чорба от агнешки дреболии и пресен лук1 / 3
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"В сезона на агнешното не можем да подминем и тази вкусна агнешка чорбица, която е радост на българската трапеза!"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 комплект
  • лук - 1 връзка пресен
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 1 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате черния дроб, сърцето, момиците от бъбреците на едно агне да се варят в 1.5 л подсолена вода. След като се сварят, ги нарязвате на еднакви парченца, а бульона прецеждате.

Отделно запържвате ситно нарязания пресен лук в сгорещеното олио, зачервявате с червения пипер и изсипвате в супата, където сте върнали и нарязаните агнешки дреболии.

Прибавяте ориза и десетина зърна черен пипер и оставяте чорбата да ври до увирането на ориза.

Малко преди да я свалите от огъня, посолявате и поръсвате със ситно нарязан магданоз и джоджен.

Застройвате агнешката супа с яйцата, разбити с киселото мляко и оцета.

Чорбата от агнешки дреболии и пресен лук е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: