Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак с лимонада

Козунак с лимонада

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Козунак с лимонада1 / 3
18/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
12
"Я подайте насам лимонадата да видите какъв козунак ще приготвим с нейна помощ и да не забравите да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • за квас
  • лимонада - 250 мл
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 5 с.л.
  • мая - 1 кубче
  • за тестото
  • брашно - 1 кг
  • олио - 7 с.л.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • за намазване
  • яйце - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за кваса се смесват добре и се оставят на топло за половин час. В пресятото брашно се прави кладенче и се слага квасът, олиото, киселото мляко, яйцата, захарта, солта и ванилията и се меси тесто, докато не се появят мехури.

Оставя се за 2 часа да втаса на топло. Тестото се разпределя в намазана с мазнина форма така, че да достига до половината от височината на формите. Оставя се за 20 минути и се намазва с разбитото яйце. Пече се в умерена фурна, като по желание се поръсва със захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: