Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак с лимонада

Козунак с лимонада

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
12
"Я подайте насам лимонадата да видите какъв козунак ще приготвим с нейна помощ и да не забравите да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • за квас
  • лимонада - 250 мл
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 5 с.л.
  • мая - 1 кубче
  • за тестото
  • брашно - 1 кг
  • олио - 7 с.л.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • за намазване
  • яйце - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за кваса се смесват добре и се оставят на топло за половин час. В пресятото брашно се прави кладенче и се слага квасът, олиото, киселото мляко, яйцата, захарта, солта и ванилията и се меси тесто, докато не се появят мехури.

Оставя се за 2 часа да втаса на топло. Тестото се разпределя в намазана с мазнина форма така, че да достига до половината от височината на формите. Оставя се за 20 минути и се намазва с разбитото яйце. Пече се в умерена фурна, като по желание се поръсва със захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: