Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Къри»Жълта леща с зеленчуково къри

Жълта леща с зеленчуково къри

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Жълта леща с зеленчуково къри1 / 2
14/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • жълта леща - 2 ч.ч. (300 г)
  • лук - 2 глави, на филийки
  • домати - 2 бр., нарязани
  • къри - 2 стръка с листа
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • вода - 1 л
  • сол - 1 ч.л.
  • зеленчуци - 800 г, смесени
  • тамариндова паста - 2 с.л.
  • кокосов орех - 1 ч.ч. (100 г), настърган
  • вода - 6 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • синапови семена - 1 ч.л.
  • люти чушки - 3 бр., натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се вари заедно с лука, доматите, листата от къри, водата и солта около 20 мин.

Добавят се зеленчуците заедно с тамариндовата паста, кокосовият орех, смесен с 6 с.л. вода и захарта. Всичко се вари около 15 мин. Добавят се кориандърът и се вари още 10 мин.

Лютите чушки, синаповите зърна се запържват в зехтина и се добавят към зеленчуковото къри. Разбърква се добре и се държи на огъня за още 2 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Чезара
Чезара
Няма как това да е оригинална рецепта,защото се започва със запържването на много лук и от там нататък умопомрачително количество (със шепи)подправки и т.н.
10.01.2015 16:48