Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки крилца със сусам и джинджифил

Пилешки крилца със сусам и джинджифил

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пилешки крилца със сусам и джинджифил1 / 2
25/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-3
"Знаете ли от какво имат нужда тези пилешки крилца? От нищо, защото и така са си съвършени"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - крилца 12
  • боб - черен 1 с.л.
  • вода - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 1 парче ок. 2.5 см.
  • соев сос - 4 с.л.
  • шери - 2 с.л.
  • сусам - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черният фасул се начуква в хаванче и се накисва във вода.

Загрява се олио във уок. Добавят се пресованият чесън и нарязаният на ситно джинджифил. Добавят се и пилешките крилца и се запържват около 3 мин при непрекъснато бъркане. Добавят се и соевият сос и виното и се бърка още половин минута. Добавят се и изцеденият боб и черният пипер. Уокът се покрива и се оставя да ври на ниска температура. След това капакът се маха и температурата отново се увеличава. Готви се докато течността изври.

Уокът се сваля от котлона и ястието се поръсва със сусамените семена, след което се разбърква за да се разпределят равномерно.

Сервира се поръсено със зелен лук, или листа от кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: