Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с гъби пачи крак и шунка

Фарфале с гъби пачи крак и шунка

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Фарфале с гъби пачи крак и шунка1 / 2
19/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Вкусно, лесно и толкова ароматно, че отсега си знаем, че има опасност всичко да изядем"

Необходими Продукти

  • фарфале - 350 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • шунка - 200 г, нарязана на ивички
  • гъби - 200 г, пачи крак
  • лук - 1 глава, кромид
  • сметана - 4 с.л., течна
  • мащерка - 2 с.л., ситно нарязана
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шунката, чесънът, нарязаният на ситно лук се запържват в зехтина.

Прибавят се обелените и нарязани ситно домати и гъбите, нарязани на половинки. Прибавя се сметаната, мащерката, черният пипер и солта.

Държи се на огъня около 3 мин. Пастата се вари според указанията на опаковката. Отцежда се и се смесва със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Гъбите са вкусна и полезна храна. Възползвайте се от тях, докато ги има!
07.07.2016 11:58