Ориз с яйца по китайски

от СветлаНовак
02/12/2011
"Вкусно, лесно, идейно и диетично"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо83 542
  • Преглеждания за месеца1909
  • Преглеждания за седмицата598
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 150 гр.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зелен лук - 2 стръка
  • грах - 125 гр. от консерва или замразен
  • соев сос - светъл 1 с.л.
  • магданоз

Приготвяне на Ориз с яйца по китайски

Сварете ориз около 10 – 12 мин, докато стане почти готов, но не и до пълна мекост. Отцедете ориза и го измийте със студена вода. Отново отцедете ориза.

В купа разбийте яйцата и ги поставете на слаб огън, разбърквайте докато леко се втвърят.

В тиган уок налейте олиото и загрейте до пушек. След това добавете нарязания на ситно чесън и зелен лук, разбъркайте и добавете граха. След 2 минути добавете ориза и разбъркайте.

Добавете яйцата, соевия сос и сол на вкус.

Разпределете по чинии и поднесете ориза топъл, украсен с листа зелен лук и магданоз.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.3
Общо 47 гласували
5 29
4 10
3 2
2 6
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
лидия
23.01.2015 13:39
прекрасно и аз съм на пет и полвина
1
0
добавих гъби стана много добре но ориза ми се слепва как да го направя по добре
Ivo
06.06.2016 21:50
Измивай добре ориза преди готвене.Д чиста вода. След варенето също измивай ориза . Така изчезва нишестето и ориза е рохкав.
0
1
9
0
мери
20.08.2013 12:18
към Таня: Месото им става крехко и като желирано, защото го киснат във вода с хлебна сода
0
3
Таня
10.08.2013 23:29

Може да добавите и морков и зеле, гъби става прекрасно, -но аз така и не разбрах как правят месото та да стои така желирано???
Ivo
29.07.2016 14:19
Какво месо?
0
0
5
0
Reni
10.08.2013 20:23
Нямам думи! Получи ми се прекрасно много е фин и добър вкуса :) пробвайте няма да съжалявате !
0
0
Aся
14.06.2013 19:21
На мен оризът по китайски ми се получава по-добре,когато не е предварително варен,а само киснат около 2 часа във вода преди пържене.
0
0
Нина
27.01.2013 13:22
Получи се супер! В къщи много го харесаха и желаят за вбъдеще де го приготвям. Лесно и вкусно...........
0
0
Ердза
10.11.2012 11:37
,,лоло", ако е в консерва може и директно в китайския тиган!
0
1
лоло
23.10.2012 19:47
Граха няма ли да остане суров ако не го сваря?
0
0
Теди
10.09.2012 21:11
И на мен ми се получи супер!Ще я правя рецептата и в бъдеще!Много вкусно!
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с