Ориз с яйца по китайски

02/12/2011
Светла
отСветлаНовак
"Вкусно, лесно, идейно и диетично"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо100 820
  • Преглеждания за месеца673
  • Преглеждания за седмицата107
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориз около 10 – 12 мин, докато стане почти готов, но не и до пълна мекост. Отцедете ориза и го измийте със студена вода. Отново отцедете ориза.

В купа разбийте яйцата и ги поставете на слаб огън, разбърквайте докато леко се втвърят.

В тиган уок налейте олиото и загрейте до пушек. След това добавете нарязания на ситно чесън и зелен лук, разбъркайте и добавете граха. След 2 минути добавете ориза и разбъркайте.

Добавете яйцата, соевия сос и сол на вкус.

Разпределете по чинии и поднесете ориза топъл, украсен с листа зелен лук и магданоз.
подобни рецепти тук

5 29
4 11
3 2
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

лидия
лидия
23.01.2015 13:39
прекрасно и аз съм на пет и полвина
1
0
Димитър Димитров
добавих гъби стана много добре но ориза ми се слепва как да го направя по добре
10
0
Ivo
Ivo
06.06.2016 21:50
Измивай добре ориза преди готвене.Д чиста вода. След варенето също измивай ориза . Така изчезва нишестето и ориза е рохкав.
0
1
мери
мери
20.08.2013 12:18
към Таня: Месото им става крехко и като желирано, защото го киснат във вода с хлебна сода
0
3

Виж всички коментари или напиши такъв