Ориз с яйца по китайски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Ориз с яйца по китайски1 / 2
02/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Вкусно, лесно, идейно и диетично"

Необходими Продукти

  • ориз - 150 гр.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зелен лук - 2 стръка
  • грах - 125 гр. от консерва или замразен
  • соев сос - светъл 1 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориз около 10 – 12 мин, докато стане почти готов, но не и до пълна мекост. Отцедете ориза и го измийте със студена вода. Отново отцедете ориза.

В купа разбийте яйцата и ги поставете на слаб огън, разбърквайте докато леко се втвърят.

В тиган уок налейте олиото и загрейте до пушек. След това добавете нарязания на ситно чесън и зелен лук, разбъркайте и добавете граха. След 2 минути добавете ориза и разбъркайте.

Добавете яйцата, соевия сос и сол на вкус.

Разпределете по чинии и поднесете ориза топъл, украсен с листа зелен лук и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
530
411
32
25
10
Дай твоята оценка: