Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кростата с ягоди и крем

Кростата с ягоди и крем

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Кростата с ягоди и крем1 / 2
22/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • масло - 250 г
  • брашно - 3 ч.ч.
  • захар - 300 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • нишесте - 1 с.л.
  • прясно мляко - 150 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • ягоди - 300 г
  • мента - 1 с.л. листенца
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • пудра захар - 2с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На 4 яйца се отделят белтъците от жълтъците. Жълтъците се разбиват със 150 грама захар. В половината брашно се добавят жълтъците със захарта, содата, гасена с оцет, и 200 грама от омекналото масло.

Замесва се тесто, като се добавя и останалото брашно, като 2 супени лъжици се оставят настрана. Тестото се оставя за 30 минути в хладилника. След това тестото се слага в тавичка и се притиска, за да се разпредели равномерно, и се оформят стенички.

Пече се 25 минути на 180 градуса. В купа се пресява останалото брашно, добавя се останалата захар, нишестето и ванилията и всичко се разбърква. Към тази смес се добавя млякото, от което се отделят настрана 2 супени лъжици, и всичко се разбърква. Вари се на бавен огън при непрекъснато бъркане, до сгъстяване. Към сгъстения крем се добавя едно разбито яйце с останалото мляко и не се прекъсва разбъркването.

След 3 минути кремът се сваля от котлона и се добавя останалото масло. Върху тестото се разпределят ягодите и се заливат с крем. След като кростатата изстине, се украсява с целувки, които се правят от разбитите белтъци с пудра захар, които се шприцоват върху хартия за печене и се пекат около 2 часа на 110 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: