петък, 12 февруари

Еклери

От Дебелата БертаМастър Шеф / Автор16/04/2009
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции25-30
Изпрати Еклери
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо263 966
  • Преглеждания за месеца3510
  • Преглеждания за седмицата702
  • Коментирана108 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена4

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 - 4 бр. (зависи от големината им)
  • прясно мляко - 1/2 л.
  • брашно - 5 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 7 - 8 с.л.
  • масло - 50 гр.
  • ванилия - 3 бр.
Сготви+2 точки
4 потребители сготвиха тази рецепта

Приготвяне на Еклери

Водата и олиото завират на котлона, след това се добавя 1 ч.ч.брашно и се бърка няколко минути, докато стане гъста смес. Маха се от котлона и се оставя да изстине.

След като сместа изстине, едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква добре. Тесото става още по-гъсто и лепкаво.

С помощна на лъжица се гребва малко от сместа и се поставя в тавата (трябва да има известно разстояние между всяко еклерче, да не са плътно едно до друго), която или е намаслена или е покрита с хартия за печене. Не е нужно оформената с лъжицата формичка да е идеална, защото при печенето те си се оформят . Еклерите се пекат в предварително загрята до 200 градуса фурна, около 30 минути.

Ваниловият крем се приготвя като към заврялото със захарта мляко се добавя размитите 5 пълни лъжици с малко вода брашно. След това се бърка непрекъснато няколко минути, слага се и маслото и се бърка още няколко минути. Накрая се добавят ванилийките. Вече поизстиналите еклери се разрязват внимателно през средата и с помощта на малка лъжичка се пълнят с крем.

Готовите еклери се поръсват обилно с пудра захар или по желание може да им се направи заливка от шоколад или карамел. Получават се около 25-30 еклера.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.1 от 234 Гласа

Отзиви (108)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
0
0
Отговор
Янка-Атанасова
Янка Атанасова

2016-02-07, Оценка 5.0 от 5 за Еклери

Любимите ми еклерчета от детството! Винаги се получават страхотни :)
0
0
Отговор
moni-bonboni
Моника

2016-01-23, Оценка 5.0 от 5 за Еклери

Екстра са браво
0
0
Отговор
qnica_d
Sss

2016-01-08, Оценка 5.0 от 5 за Еклери

Изглеждат много вкусно. Ще се пробвам да ги приготвя
1
0
Отговор
Zeki8585

2015-10-17, Оценка 5.0 от 5 за Еклери

super recepta,mn.hubavi stavat
1
0
Отговор
imi

2015-04-14, Оценка 5.0 от 5 за Еклери

Stahotnisa
2
0
Отговор
Боги

2015-01-10, Оценка 5.0 от 5 за Еклери

Станаха супер. Някои спаднаха! Проблема е, че бяха прекалено големи. Някои направих с шприц за тесто и стана също супер. От втори път ще са за реклама :)
4
1
Отговор
Весела

2014-11-23, Оценка 5.0 от 5 за Еклери

Наистина страхотна рецепта ! Благодаря.
2
3
Отговор
Катя

2014-10-25, Оценка 5.0 от 5 за Еклери

Моите еклери се получиха страхотни, огромни но страхотни :-)
9
4
Отговор
Крис

2014-05-29, Оценка 5.0 от 5 за Еклери

На какво се дължи фактът, че кремът стана доста течен? Как може да се оправи това?
13
3
Отговор
Мария

2014-02-02, Оценка 5.0 от 5 за Еклери

Чудесна рецепта :) благодаря много :) за пръв път правя и подходих малко плашливо, но резултата надмина очакванията ми :)

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и уникална рецепта за Еклери. Не намерихте това което търсите? Разгледай другите ни специалитети за Еклери. Доказани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Еклери в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.