Еклери

16/04/2009
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Най-коментираната, най-четенета, най-готвенат, най-харесваната и очевидно най-сполучливата рецепта за Еклери в сайта. Опитай и ти"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции25-30
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо321 703
  • Преглеждания за месеца4764
  • Преглеждания за седмицата1441
  • Коментирана113 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Водата и олиото завират на котлона, след това се добавя 1 ч.ч.брашно и се бърка няколко минути, докато стане гъста смес. Маха се от котлона и се оставя да изстине.

След като сместа изстине, едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква добре. Тесото става още по-гъсто и лепкаво.

С помощна на лъжица се гребва малко от сместа и се поставя в тавата (трябва да има известно разстояние между всяко еклерче, да не са плътно едно до друго), която или е намаслена или е покрита с хартия за печене. Не е нужно оформената с лъжицата формичка да е идеална, защото при печенето те си се оформят . Еклерите се пекат в предварително загрята до 200 градуса фурна, около 30 минути.

Ваниловият крем се приготвя като към заврялото със захарта мляко се добавя размитите 5 пълни лъжици с малко вода брашно. След това се бърка непрекъснато няколко минути, слага се и маслото и се бърка още няколко минути. Накрая се добавят ванилийките. Вече поизстиналите еклери се разрязват внимателно през средата и с помощта на малка лъжичка се пълнят с крем.

Готовите еклери се поръсват обилно с пудра захар или по желание може да им се направи заливка от шоколад или карамел. Получават се около 25-30 еклера.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 119
4 60
3 37
2 14
1 8
Дай твоята оценка:

Коментари (113)

Иван
Иван
21.02.2017 14:23
Направих ги станаха перфектни но направих някои промени
1. Крема ми излиза много малко така че правя по голяма доза
2. 5 яица за сместа за еклерите ефекта е много по добър сякаш се надуват повече
3. брашното е доста повече от 5-6 лъжици ... ;)
1
0
Hera
Hera
04.02.2017 10:16
Еклерите се получиха чудесно! Страхотна рецепта!
1
0
Катя Благоева
Не съм приготвяла сама, но бих опитала с тази рецепта!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв