Еклери

Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
16/04/2009
"Най-коментираната, най-четенета, най-готвенат, най-харесваната и очевидно най-сполучливата рецепта за Еклери в сайта. Опитай и ти"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции25-30
Сготви+2 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо306 755
  • Преглеждания за месеца1221
  • Преглеждания за седмицата186
  • Коментирана111 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Водата и олиото завират на котлона, след това се добавя 1 ч.ч.брашно и се бърка няколко минути, докато стане гъста смес. Маха се от котлона и се оставя да изстине.

След като сместа изстине, едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква добре. Тесото става още по-гъсто и лепкаво.

С помощна на лъжица се гребва малко от сместа и се поставя в тавата (трябва да има известно разстояние между всяко еклерче, да не са плътно едно до друго), която или е намаслена или е покрита с хартия за печене. Не е нужно оформената с лъжицата формичка да е идеална, защото при печенето те си се оформят . Еклерите се пекат в предварително загрята до 200 градуса фурна, около 30 минути.

Ваниловият крем се приготвя като към заврялото със захарта мляко се добавя размитите 5 пълни лъжици с малко вода брашно. След това се бърка непрекъснато няколко минути, слага се и маслото и се бърка още няколко минути. Накрая се добавят ванилийките. Вече поизстиналите еклери се разрязват внимателно през средата и с помощта на малка лъжичка се пълнят с крем.

Готовите еклери се поръсват обилно с пудра захар или по желание може да им се направи заливка от шоколад или карамел. Получават се около 25-30 еклера.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 118
4 60
3 37
2 14
1 8
Дай твоята оценка:

Коментари (111)

katq
katq
17.05.2016 21:04
Не съм приготвяла сама, но бих опитала с тази рецепта!
0
0
Malamka Stateva
Malamka Stateva
14.05.2016 21:27
Правя ги от 30 години.Ще си позволя няколко уточнения за пълен успех .Водата е 250мл.. Маслото-150 мл..Яйцата 4 броя.Брашното 1 чаена чаша. .Оформят се с найлонов плик от прясно мляко.Режа едното ъгълче. Режа ги с мокър нож.Фурната се загрява на 250 градуса.Наблюдават се до изпичането.Фурната се намалява на 80-100градуса за да се изсушат, да не са меки.Могат да се пълнят и на следващия ден.Това са много важни правила за истински еклери .
15
0
Pressy
Pressy
18.03.2016 19:58
Super
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти