Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Пъстърва във фолио по сицилиански

Пъстърва във фолио по сицилиански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пъстърва във фолио по сицилиански1 / 2
23/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пъстърва - 500 г филе
  • лимони - 2 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • чесън - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 2 с.л.
  • скариди - 100 г
  • маслини - 50 г
  • магданоз - 10 стръка
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се натрива със сол и черен пипер. Върху голямо парче фолио се излива зехтинът, нарежда се нарязаният на шайби лук, лимоните, нарязани на кръгчета, нарязаният на ситно магданоз.

Отгоре се слага рибата, а върху нея скаридите и нарязаните на кръгчета чушки. Поръсват се със ситно нарязан магданоз и нарязани маслини. Фолиото се завива и се пече 30 минути на 240 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: