Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Италиански сладкиш с бадеми и праскови

Италиански сладкиш с бадеми и праскови

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Италиански сладкиш с бадеми и праскови1 / 2
20/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • праскови - 1 бр. компот
  • масло - 100 г
  • захар - 100 г
  • ванилия - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 200 г
  • бадеми - 2 с.л. (смлени)
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото, яйцата, захарта, ванилията, бадемите, брашното и бакпулверът се смесват и се замесва тесто.

Слага се в тава, намазана с мазнина. Прасковите се отцеждат от сиропа.

Половинките праскови се слагат върху тестото с изпъкналата страна нагоре.

Пече се 20 минути на 180 градуса, охлажда се и се ръси с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: