Начин на приготвяне
Пресейте брашното и го сложете в купа. Към него добавете щипка сол, нарязаното на парчета студено краве масло, 1 чаена лъжичка кафява пудра захар и две супени лъжици студена вода.
Замесете меко маслено тесто. Огънете го в стреч фолио и приберете в хладилник за 1-2 часа.
Нарежете прасковите на резенчета. Сложете ги в купа, полейте със сока на един лимон, поръсете с 1 ч.л. нишесте, ванилия и 60 г кафява пудра захар. Объркайте продуктите много добре.
Охладеното тесто разточете на парче хартия за печене на кръг с диаметър 26-28 см. Наредете прасковите върху разточеното тесто, като оставите от края борд около 3 см.
Прегънете борда върху плодовете. Намажете прегънатото тесто с прясно мляко и поръсете с нарязани бадеми.
Изпечете приготвеният галет на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар.
Охладете изпечения галет с праскови на решетка.
Поръсете с пудра захар.