Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Френски сладкиш с касис и червено вино

Френски сладкиш с касис и червено вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Френски сладкиш с касис и червено вино1 / 2
15/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
280 мин.
Общо
300 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пудра захар - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 3 с.л.
  • масло - 100 г
  • яйца - 1 бр. (жълтък)
  • сол - 1 щипка
  • за плънката
  • касис - 200 г
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • ликьор - 1/2 ч.ч. от касис
  • лимонов сок - ½ ч.ч.
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • канела - 1 пръчица
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се брашното, захарта, студеното масло и солта, така че да се получат трохи. Добавя се жълтъкът, смесен с 1 супена лъжица студена вода и се замесва тесто. Прави се на топка и се оставя за 30 минути в хладилника.

Червеното вино се кипва, добавят се лимоновият сок, канелата и ликьорът. С тази смес се залива касисът и се оставя за 2 часа. Тестото се разточва на кора с дебелина 3 милиметра и се слага в тава, намазана с мазнина.

Притиска се, покрива се с хартия за печене и се оставя в хладилника за 1 час. Върху хартията се слага боб и тестото се пече 10 минути на 200 градуса. Тавата се вади, хартията и бобът се махат и фурната се намалява на 160 градуса.

Яйцата се разбиват със захарта, маслото и ванилията и се добавят в плодовата смес, от която се отстранява канелата. Разбъркват се и се изливат върху тестото. Пече се 40 минути на 160 градуса и се сервира, поръсен с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: