Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с патладжани и джинджифил по корейски

Свинско с патладжани и джинджифил по корейски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Свинско с патладжани и джинджифил по корейски1 / 2
04/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 кг
  • свинско месо - 400 г
  • брашно - 100 г
  • нишесте - 50 г
  • яйца - 7 бр.
  • соев сос - 4 с.л.
  • водка - 50 мл
  • олио - 100 мл
  • джинджифил - 70 г корен от
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на ситно. Добавят се разбитите белтъци, соевият сос, водката, олиото, нарязаният на ситно или настърган джинджифил. Лукът се реже на ситно и се добавя към месото.

Патладжаните се измиват, обелват се, семената се отстраняват. Патладжаните се режат на кръгчета с дебелина половин сантиметър.

Върху половината патладжани се слага по малко от месната смес и се покриват с останалите патладжани. Притискат се, овалват се в брашно, след това се топват в разбитите жълтъци, смесени с нишестето и петдесет милилитра вода.

Патладжаните се запържват, след това се слагат всички в тенджера и се похлупват с капак. Задушават се до изпаряване на течността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: